Hogyan válasszunk fűnyírót?

Minden fűnyíró fajtának vannak előnyei és hátrányai. Éppen ezért mindenkinek saját maga és kertje igényeinek megfelelően szükséges kiválasztania a tökéletes fűnyírót. De milyen szempontokat vegyünk figyelembe a vásárlás előtt? Jelen cikkünkben ebben leszünk segítségére! Találja meg velünk álmai fűnyíróját!

A terület mérete

Az első és talán legfontosabb szempont, hogy mindig a füves terület méreteihez mérten válasszuk ki új gépünket. Kisebb kertekbe, előkertekbe, árokpartokra tökéletesen megfelel egy kisebb vágásszélességű darab, nagyobb kertekbe azonban ezekkel a munka sokkal hosszabbra nyúlhat. Éppen ezért ezekben az esetekben javasolt lehet a szélesebb kialakítású darab. Kisebb területekre gyengébb, nagyobb területekre erősebb termékeket válasszunk!

A méret nem minden! Az elrendezés is fontos! A vágószélesség kiválasztása nemcsak a terület méretétől, hanem elrendezésétől is nagy mértékben függ. Érdemes kisebb vágószélességű fűnyírót választani, amennyiben több a keskeny terület, nagy, egybefüggő részekhez pedig javasolt a szélesebb változat. 

Fűnyírók vásárlása személyesen és onlineVásárolja meg új fűnyíróját személyesen telephelyünkön, vagy rendelje meg online házhozszállítással!

A terület elhelyezkedése

Amennyiben korlátozottak az áramfelvételi lehetőségek vagy nehézkes a hosszabbító használata, úgy javasolt az akkumulátoros, hatalmas területek esetében akár a benzinmotoros fajták között körülnézni. Mind a két változatnál nagy előny, hogy szabadon mozoghatunk vele, nem kell figyelnünk a kábel vezetésére. A benzinnel működő darabok bár esetenként erősebbek, nagyobb teljesítményűek, ennek köszönhetően akár sűrűbb, magasabb növényzetnél is bevethetjük őket, de hangosabbak és beszerzési áruk, fenntartásuk is drágább lehet.

Vágásmagasság és vágásszélesség

A vágásszélesség mellett fontos továbbá figyelembe venni azt is, hogy milyen vágásmagasságon tudunk és szeretnénk dolgozni a kiválasztott fűnyíróval. A vágásmagasságot mindig célszerű a lenyírni kívánt gyep állapotához és tulajdonságaihoz igazítani. A vágásmagasságot valamennyi elektromos fűnyírónál több fokozatban, központilag vagy axiálisan állíthatjuk be. A könnyű és gyors állíthatóság akkor is fontos, amikor az ingatlan környékén különböző típusú, állapotú és fajtájú füvet szeretnénk karbantartani. 

Fűgyűjtő tartály, gyűjtőkosár mérete

Tartály vagy nem tartály, ez itt a kérdés?! Az, hogy tartállyal vagy gyűjtőkosár nélkül vágjuk a füvet nem csupán ízlés kérdése. A fűgyűjtő tartályok nagy előnye, hogy nem szórják szét a levágott füvet, ennek köszönhetően pedig tisztább és gyorsabb munkát végezhetünk - nem kell a fűnyírás után összegereblyézni a levágott növényi részeket - és elkerülhetjük, hogy a gyomnövények ismételten szétszórják magvaikat a gyepben. A tartály lecsatolása után a levágott nyesedéket könnyen üríthetjük is a komposztra.

Az Einhell valamennyi elektromos fűnyírójához mellékeljük a gyűjtőkosarat. Minél nagyobb a gyűjtőkosár, annál ritkábban kell kiüríteni, ugyanakkor figyeljünk rá, hogy az abban gyűlő levágott részek súlyával nehezebbé is válik a gép tolása.

A munkavégzés is lehet kényelmes

Ön hetente 10 percet vagy egy órát használja a fűnyíróját? Esetleg ennél is hosszabb ideig? Akkor mindenképpen érdemes figyelmet fordítania választáskor az ergonomikusan kialakított tolókarra is. Az Einhell elektromos fűnyíróinak nyele állítható magasságú, holdfogantyúval ellátott. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a nyelet mindenki a saját testi adottságainak megfelelően állíthassa be. Apróságnak tűnhet, de ezeknek a beállításoknak hála még huzamosabb ideig történő munkavégzés esetén sem fogja túlzottan megterhelni a hátát, vállát. 

A fenti szempontok alapján bízunk benne, hogy egyszerűbbé válik Önnek is a megfelelő fűnyíró kiválasztása. Kérdése vagy kérése esetén kérjük, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén vagy keressen fel minket Tökölön található telephelyünkön.

Tekintse meg Einhell fűnyíró kínálatunkat: